top of page

 Lilian Roep-Macintosch & Rico Roep

Rico Roep & Lilian Roep-Macintosch zijn de oprichters en apostolisch - profetische leiders van Yeshua's Touch International, waar ze de meeste zondagen preken en onderwijzen.

Lilian Roep-Macintosch

Apostel Lilian Roep-Macintosch is in 1959 geboren in Suriname als het zevende kind in een gezin van elf.

Als kind droomde ze ervan om arts, verloskundige of verpleegkundige te worden. Vanwege financiële beperkingen heeft ze uiteindelijk een opleiding tot docent in het voortgezet onderwijs gevolgd. Op 21-jarige leeftijd behaalde ze haar diploma als docent biologie en Engels en kon ze haar studie afronden aan het Instituut Onderwijs Leraren. Haar carrière als docent begon in oktober 1980 op de middelbare school, waar ze in totaal 39 jaar heeft gewerkt op verschillende niveaus in zowel Suriname als Nederland.

Naast haar werk in het onderwijs, heeft ze haar roeping gevonden in het Koninkrijk van God als leraar, begeleider en trainer. Deze passie heeft ze verder ontwikkeld door bijbelschool Apollos in Suriname te volgen onder leiding van Orlando Bottenbleij en School of the Prophets met Academic Excellence af te ronden bij The Apostolic And Prophetic Connection onder leiding van Apostle Dr Elizabeth Hairston-McBurrows.

IMG_9759.jpg

Lilian is tevens de oprichtster en visionair van Decisive Women of Faith International sinds 2011 en was voorzitter van Women with a Call Europe onder leiding van Apostle Dr Elizabeth Hairston-McBurrows. Gedurende haar dienst heeft ze verschillende rollen vervuld, waaronder programmamaker en presentator bij de gospelradio, aanbiddingsleider, leider van vrouwen, motivational speaker, vertaler en trainer van vertalers Engels/Nederlands en Nederlands/Engels, trainer van de Profeten school Holland op drie niveaus vanaf 2013, pastor, reverend en apostel, leider en adviseur van leiders.

Stichting Roepp

In 2014 startten Lilian en Rico stichting Roepp. Roepp staat voor Restoration, Order, Establishment, Perseverance and Prosperity ofwel Herstel, Ordening, Stichting, Volharding en Voorspoedigheid. 

Deze organisatie is opgericht om mensen te ondersteunen die moeite hebben om mee te komen in de maatschappij en geven hier vorm door het geven van:

  • Huwelijkscounseling

  • Gezinsbegeleiding

  • Huiswerkbegeleiding

  • Taallessen

  • Counseling

Naast het sociale maatschappelijke aspect biedt de stichting ook geestelijke educatie en ondersteuning door:

  • Decisive Women of Faith International

  • Gideons Army

  • School of Prophets

  • Internationale bijbelschool

Yeshua's Touch International

In 2015 gaf gaf God Lilian de visie om de Volle Evangelie gemeente Yeshua’s Touch International (YTI) te stichten. Rico en Lilian zijn hiervoor tot apostelen ingezegend door Apostle Elizabeth Hairston, uit VS. YTI functioneert onder de covering van Nehemia ministries van Apostel Gerard Worm.

Familie

 In 2000 trouwt Lilian met Rico Roep waarmee ze samen de gemeente YTI in Lelystad leidt. Ze is moeder van twee dochters en een zoon, grootmoeder van twee kleinzonen en een kleindochter, en stiefmoeder van twee dochters.

Rico Roep

Rico Roep, geboren in...

Apostel Rico Roep, geboren in Suriname, en kwam op 11 jarige leeftijd naar Nederland. 

Hij groeide op met zijn tweelingbroer in een katholiek gezin en later diende hij als misdienaar in de kerk. In 1997 vond zijn bekering plaats bij New Anointing Ministries onder leiding van Reverend Dr. Emmanuel Uwazie. Hij vervulde verschillende bedieningen gedurende 13 jaar. Na zijn inzegening als pastor, en vier jaar later als apostel, leidt hij nu samen met zijn vrouw de gemeente Yeshua's Touch International in Lelystad.

IMG_3979.jpg
bottom of page